Η αρχαία ακρόπολη
Χτισμένη στον λόφο του Αη Γιώργη, σε υψόμετρο 180 μέτρων, η αρχαία ακρόπολη των Κορσηιτών είναι διάσπαρτη από θαυμάσιες αρχαίες επιγραφές. Η τοποθεσία προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον Κάμπο, τη Θύμαινα και το Αλατσονήσι.
Λατομείο μαρμάρου
Απλωμένο πάνω από τον κόλπο Πετροκοπίου, το επιβλητικό λατομείο μαρμάρου του νησιού χρονολογείται από τη ρωμαϊκή περίοδο. Στον αρχαιολογικό χώρο διασώζονται μέχρι σήμερα διάσπαρτα ημιτελή αρχιτεκτονικά μέλη ποικίλων μεγεθών και σχημάτων, όπως ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο, σπόνδυλοι κιόνων, ορθογώνια παραλληλεπίπεδα και κύβοι. Σύμφωνα με την παράδοση, πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία της γειτονικής Αρχαίας Εφέσου έχουν κατασκευαστεί από το μάρμαρο του λατομείου.
Κάμπος
Η Χώρα των Φούρνων είναι ένας πανέμορφος οικισμός με γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια με μουριές και χαμηλά λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου με την εντυπωσιακή ρωμαϊκή μαρμάρινη σαρκοφάγο και τα παραδοσιακά καφενεία στη σκιά ενός γιγάντιου πλάτανου. Είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε μια στάση για καφέ και σπιτικά γλυκά.
Θύμαινα
Το δεύτερο κατοικημένο νησάκι του συμπλέγματος αποτελείται από δύο γραφικούς οικισμούς και μαγευτικές παραλίες όπως η διάσημη παραλία της Κεραμειδούς. Το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Το νησί διαθέτει επίσης εκλεκτές ψαροταβέρνες.
Χρυσομηλιά
Ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια του Αιγαίου, με αμφιθεατρική διάταξη και ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα. Αξίζει να περιηγηθείτε στον λόφο της Αγίας Τριάδας, μια περιοχή διάσπαρτη με μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη που μαρτυρούν την ύπαρξη λατρευτικού ιερού, αφιερωμένου στον Ποσειδώνα.