Παναγιά
Η γραφική Χώρα του νησιού είναι μια ατμοσφαιρική κυκλαδίτικη πολιτεία με δαιδαλώδη καλντερίμια, λευκά κυβόσχημα σπιτάκια με μπλε παράθυρα και λουλουδιασμένες αυλές. Μοναδική αρχιτεκτονική λεπτομέρεια, τα εντοιχισμένα πιθάρια στη θέση καπνοδόχων. Εδώ, ο χρόνος κυλάει αλλιώς και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής είναι ακόμα ζωντανός στην καθημερινότητα των ανθρώπων και θα το ζήσετε από κοντά αν επιλέξετε ένα από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ηρακλειά.
Όρμος Μέριχας
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα του νησιού που ξεχωρίζει για τη μαγευτική σκηνογραφία από γιγάντιους κάθετους βράχους (ύψους 100 μέτρων) και τις δίδυμες βοτσαλωτές παραλίες του. Στις σπηλιές των βράχων φωλιάζουν σπάνια είδη πουλιών όπως αγριοπερίστερα και γύπες, κάνοντας την τοποθεσία ιδανικό προορισμό για παρατήρηση πουλιών.
Κάστρο Λιβαδίου
Χτισμένο από ψηλούς τετράγωνους πύργους, αυτό το επιβλητικό αμυντικό οχυρό της ελληνιστικής περιόδου εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα τον επισκέπτη. Ελάτε να θαυμάσετε τα λαμπερά ερείπια αρχαίων κατοικιών και τα δύο λατρευτικά ιερά που ήταν αφιερωμένα στον θεό Δία και τη θεά Τύχη. Πριν φύγετε, σταθείτε να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα στον όρμο Μούρτο.
Σπήλαιο Αγίου Ιωάννη Προδρόμου
Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων και ένα από τα πιο μεγαλειώδη γεωλογικά μνημεία του Αιγαίου. Ο επισκέπτης αντικρύζει ένα φαντασμαγορικό θέαμα από σταλαγμίτες, σταλακτίτες και φυσικές κολώνες καθώς και μια μικρή λίμνη, ενώ η τοποθεσία προσφέρει μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο. Την ημέρα εορτασμού του Αγίου (28 Αυγούστου) πραγματοποιείται λειτουργία στο εσωτερικό του σπηλαίου, υπό το φως των κεριών και με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών. Η εμπειρία είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και αξίζει την πεζοπορία των 45 λεπτών από την Χώρα, για να φτάσει κανείς στο σπήλαιο.
Τα βραχογραφήματα
Διάσπαρτα σε μια τοποθεσία ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Αθανάσιο, μια πλειάδα από πετρώματα με χαραγμένα πάνω τους εντυπωσιακά σπειροειδή σχέδια, εξάπτουν εδώ και χρόνια τη φαντασία ειδικών και μη. Πρόκειται για «μπούσουλες» ή «δείκτες» (σημεία προσανατολισμού των κατοίκων κατά την αρχαιότητα), καταγραφές αστρονομικών γνώσεων από αρχαίους κυκλαδικούς πολιτισμούς ή σημάδια πειρατών; Το αίνιγμα παραμένει άλυτο αλλά η καλλιτεχνική τους αξία εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού από επισκέπτες και ντόπιους.