1. Καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς. Ενημερωθείτε >>> 
  2. Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Ενημερωθείτε >>>

Η Attica Group πιστοποιεί τη λήψη ειδικών και αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης λοιμώξεων με την αξιοπιστία της Bureau Veritas Certification

Η Attica Group πιστοποιεί τη λήψη ειδικών και αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης λοιμώξεων με την αξιοπιστία της Bureau Veritas Certification

Μέσω ειδικής σήμανσης από την Bureau Veritas, ονόματι ‘SAFEGUARD’, διαβεβαιώνεται και πιστοποιείται ότι σε κάθε ένα από τα πλοία της Attica Group λαμβάνονται ειδικά μέτρα και εφαρμόζονται διαδικασίες για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που προέρχονται από τον COVID-19, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας. 

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων του στόλου της  σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες Αρχές. 

Τώρα, καθώς ανοίγει πλέον σταδιακά ο τουρισμός και η μετακίνηση επιβατών προς και από τα νησιά της χώρας μας, η Attica Group προχωρά ένα ακόμη βήμα προκειμένου να επικυρώσει την ποιότητα και αξιοπιστία που την έχουν καθιερώσει στο επιβατικό κοινό ως κορυφαίο πάροχο θαλασσίων επιβατηγών μεταφορών, εφαρμόζοντας σε συνεργασία με την Bureau Veritas (BV), παγκόσμιο ηγέτη σε υπηρεσίες δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης (ΤΙC), την υπηρεσία ‘Restart your business with BV’.

Η νέα υπηρεσία ‘Restart your business with BV’ έχει σαν στόχο την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που τίθενται τόσο από τον  COVID-19 όσο και από άλλες λοιμώξεις, παρέχοντας διαδικασίες και μέτρα που στοχεύουν στην προστασία της ανθρώπινης υγείας. Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει ένα πλαίσιο πρότυπων διαδικασιών που μετά από αυστηρούς ελέγχους και πιστοποίηση επικυρώνονται με την ειδική σήμανση ‘SAFEGUARD’, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο εμπιστοσύνη στους πλοιοκτήτες, το πλήρωμα και το επιβατικό κοινό, καθώς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι κίνδυνοι προερχόμενοι από πιθανές μολύνσεις και πανδημίες αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά. 

Ήδη 10 πλοία της  Attica Group, έχουν πιστοποιηθεί από την  Bureau Veritas, λαμβάνοντας την αντίστοιχη ειδική σήμανση SAFEGUARD, η οποία πιστοποιεί ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου από την Bureau Veritas, ο πλοιοκτήτης ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις υγείας, ασφάλειας και υγιεινής, εφαρμόζει σωστά τις απαιτούμενες διαδικασίες, έχει εκπαιδεύσει το πλήρωμα και όλο το αναγκαίο προσωπικό ξηράς. 

Ο κύριος Σπύρος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Attica, σχολίασε: «Η Attica Group συστηματικά εφάρμοζε μέτρα για την προστασία της υγείας των επιβατών και των πληρωμάτων που στελεχώνουν τα πλοία του στόλου μας. Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του νέου Κορωνοϊού εντατικοποιήσαμε και προσαρμόσαμε τις διαδικασίες μας στις νέες ανάγκες που προέκυψαν, πάντα σε στενή συνεργασία με τις Αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές. Σε αυτή την εξελικτική διαδρομή, μάθαμε για την ειδικά σχεδιασμένη υπηρεσία της Bureau Veritas “Restart your Business”. Η Bureau Veritas, ελέγχοντας αυστηρά τις διαδικασίες μας, με βάση τις πρότυπες διαδικασίες που έχει θεσπίσει, έκρινε ότι εφαρμόζονται ορθά και προχωρά στην πιστοποίηση αυτών σε κάθε πλοίο μας, εκδίδοντας τη σήμανση SAFEGUARD, απόδειξη της υψηλής αξιοπιστίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του Ομίλου μας και στο θέμα της υγειονομικής προστασίας. Θέλω να ευχαριστήσω την Bureau Veritas για τη συνεργασία και να καλωσορίσω τους επιβάτες μας για ένα υπέροχο και υγειονομικά προστατευμένο ταξίδι.» 

Η κυρία Παγιέτ Παλαιολόγου, Αντιπρόεδρος του Ναυτιλιακού και Παράκτιου τομέα της Bureau Veritas για την Ελλάδα και τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής σχολίασε: «Η εν λόγω ειδικά σχεδιασμένη υπηρεσία  επιβεβαιώνει ότι  η Attica Group  εφαρμόζει μέτρα που έχει θεσπίσει  και πιστοποιεί ότι τα εν λόγω μέτρα πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα, παρέχοντας αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. 
Μέχρι σήμερα η RYB ομάδα μας έχει πιστοποιήσει 10 πλοία του στόλου της Attica και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε ήδη την έκδοση των πρώτων πιστοποιητικών, συνοδευόμενων από την σήμανση SAFEGUARD. Η εν λόγω υπηρεσία αφορά στην προστασία των ανθρώπων, που ταιριάζει απόλυτα με την βασική αποστολή της εταιρείας μας. Μέρος της δυνατότητάς μας να αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα τέτοια ζητήματα είναι ένας συνδυασμός της εξειδικευμένης εμπειρίας μας σε θέματα αντιμετώπισης θαλάσσιων κινδύνων και των 78.000 υπαλλήλων της εταιρείας μας που εργάζονται σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, βοηθώντας ενεργά στην αντιμετώπιση του κινδύνου της πανδημίας.» 


Σχετικά με την Attica Group 
H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.attica-group.com καθώς και τα www.superfast.comwww.bluestarferries.comwww.hsw.gr και www.aml.ma 


Σχετικά με την Bureau Veritas 
Η Bureau Veritas είναι παγκόσμιος ηγέτης στις εργαστηριακές δοκιμές, καθώς και στις υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης. Δημιουργήθηκε το 1828 και απασχολεί περισσότερους από 78.000 υπαλλήλους  σε περισσότερα από 1.500 γραφεία και εργαστήρια ανά τον κόσμο. Η Bureau Veritas βοηθά τους πελάτες της να βελτιώνουν την απόδοσή τους, προσφέροντας υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα προϊόντα, η υποδομή και οι διαδικασίες που ακολουθούν πληρούν τα πρότυπα και τους κανονισμούς όσον αφορά στην ποιότητα, την υγεία και την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. 

Η Bureau Veritas είναι εισηγμένη στο Euronext Paris και ανήκει στο Next 20 index.
Compartment A, ISIN code FR 0006174348, stock symbol: BVI. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε  https://www.bureauveritas.gr
 

Καλλιθέα, 10 Ιουνίου 2020

Εγγραφή στο Νewsletter
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Εγγραφή