1. Καταγραφή στοιχείων ζώων συντροφιάς. Ενημερωθείτε >>> 
 2. Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Ενημερωθείτε >>>

Ανάλυση Δράσεων

 1. Μαθήματα ξένων γλωσσών για τους κατοίκους των νησιών Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Λειψών και Καστελόριζου.
  Η εκμάθηση ξένων γλωσσών αναγνωρίζεται ως πολύ σημαντική  από  τους κατοίκους των νησιών για τους οποίους ο τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας του τόπου τους.  Η Attica Group, προτίθεται να οργανώσει διαδικτυακά μαθήματα με καθηγητές ή φοιτητές ξενόγλωσσων πτυχίων για τα νησιά τα οποία εξέφρασαν αυτή την ανάγκη και συγκεκριμένα στη Δονούσα, την Ηρακλειά, το Καστελλόριζο, του Λειψούς και τη Σχοινούσα.  Τα μαθήματα που θα προσφέρονται, θα πραγματοποιούνται με στόχο τη συμμετοχή σε εξετάσεις και την απόκτηση πτυχίου.
   
 2. Ενημερωτική ημερίδα σε Αμοργό και Ανάφη με θέμα: Σχολικός εκφοβισμός / Σεξουαλική αγωγή & προσανατολισμός/ Δράσεις για τη διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!
  Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών Αμοργού και Ανάφης εξέφρασαν την ανάγκη για ενημέρωση των κατοίκων σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία μας ή είναι σε έξαρση. Η υλοποίηση των ενημερωτικών σεμιναρίων μπορεί να είναι ετήσια, διαδικτυακή ή δια ζώσης,  βάσει πλάνου σε σειρά νησιών και θα πραγματοποιούνται από ειδικούς ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές ενηλίκων, ζεύγους, εφήβων και παιδιών, με διαφορετικό ή το ίδιο θέμα για κάθε νησί απευθυνόμενοι στις αντίστοιχες ηλικίες, αναλόγως την θεματική ενότητα.   
   
 3. Συλλογή βιβλίων για την ενίσχυση ή δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε Δονούσα, Νίσυρο, Αμοργό, Ηρακλειά & Κάρπαθο.
  Ως Όμιλος, θεωρούμε ότι στην αποστολή μας συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση να διευκολύνουμε την πρόσβαση στη γνώση, την ανάπτυξη φιλαναγνωσίας και την επικουρική συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σε αυτή τη  δράση της συλλογής βιβλίων θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της Attica Group δωρίζοντας βιβλία, είτε για παιδιά είτε για ενήλικες. Επίσης μέσα από τα επικοινωνιακά μας κανάλια, όπως social media, digital monitors εν πλω κ.α. θα παροτρύνουμε το επιβατικό κοινό και τους επισκέπτες των νησιών να χαρίσουν από ένα βιβλίο στην τοπική κοινότητα, για χρήση από την δανειστική δημοτική ή σχολική βιβλιοθήκη. Τα βιβλία θα συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου όπου θα γίνεται η διαλογή και η διανομή. Η δράση αρχικά θα έχει αποδέκτες τα νησιά Δονούσα, Νίσυρο, Αμοργό, Ηρακλειά & Κάρπαθο τα οποία και εξέφρασαν την ανάγκη για τη δημιουργία ή την ενίσχυση της τοπικής βιβλιοθήκης τους.
   
 4. Δημιουργικό Εργαστήριο απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε Αμοργό,  Ηρακλειά.
  Ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ή ομάδες εκτός Ομίλου Attica θα αναλάβουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την υλοποίηση δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης π.χ. θεατρικού εργαστηρίου και οργάνωση παράστασης από τους συμμετέχοντες, ή εργαστήρια ζωγραφικής, κινηματογράφου, γλυπτικής με αντίστοιχες εκδηλώσεις μετά το πέρας των εργαστηρίων, κ.α. Η δράση αρχικά θα πραγματοποιηθεί στα νησιά της Αμοργού ή της Ηρακλειάς που εξέφρασαν αυτή την ανάγκη.
   
 5. Περιβαλλοντικές ΑποΔράσεις σε νησιά σε συνεργασία με την διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική οργάνωση AEGEAN REBREATH και με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων του Ομίλου Attica με σκοπό την πραγματοποίηση δράσεων υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών και  συλλογής μικροπλαστικών.
  Περιβαλλοντικές ΑποΔράσεις σε νησιά σε συνεργασία με την AEGEAN REBREATH με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων του Ομίλου. Εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath αλλά και της Attica Group συλλέγουν απορρίμματα από το βυθό συγκεκριμένων σημείων σε νησιά και με τη βοήθεια των εθελοντών γίνεται λεπτομερής ταξινόμηση αυτών καθώς προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα ερευνητικού ενδιαφέροντος από την καταγραφή των απορριμμάτων στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. Με τις δράσεις αυτές, επιδιώκουμε πολλαπλά οφέλη, όπως να εμφυσήσουμε ακόμα περισσότερο την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους μας, να ευαισθητοποιήσουμε και να έρθουμε πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.
   
 6. ΜΚΟ ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ: Προσφορά γευμάτων σε καθημερινή βάση μέσω των πλοίων του Ομίλου.
  Προσφορά σε καθημερινή βάση μέσω των πλοίων του ομίλου μερίδων φρεσκομαγειρεμένου φαγητού στη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, η οποία στεγάζεται στην Καλλιθέα, περιοχή που αναγνωρίζουμε ως τοπική κοινωνία την οποία επηρεάζουμε με την λειτουργεία των γραφείων μας που έχει έδρα την Καλλιθέα. Η προσφορά σε μερίδες φαγητού ετησίως μπορεί να φτάσει και τις 12.000.
   
 7. Σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Έκτακτων καταστάσεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων σε δύο νησιά ετησίως. 
  Πραγματοποίηση του προγράμματος «Α’ Βοήθειες», με σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών σε 2 νησιά ετησίως. Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι αφενός η μετάδοση πολύτιμων γνώσεων για την παροχή Α΄ Βοηθειών αλλά και η ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες αντιμετώπισης κρίσεων όπως έγινε στην Αμοργό και τη Σύμη, όπου μετά το πρόγραμμα της Attica Group δημιουργήθηκε η Ε.Δ.Ο.Κ. Αμοργού και Σύμης αντίστοιχα.
   
 8. Bluestarino Festival: Παιδικό Φεστιβάλ στο Αιγαίο που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα.
  Πραγματοποίηση του Παιδικού Φεστιβάλ στο Αιγαίο ‘Bluestarino Festival’ με  θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια και προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με σκοπό τα παιδιά των μικρών νησιών να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, να ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα βοηθά τους νέους να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.
   
 9. Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας-Ταξίδι στα ελληνικά γράμματα: Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας δια ζώσης ή διαδικτυακά στις περιοχές της Καλαβρίας και της Μεσσήνας στη Σικελία σε πόλεις αμιγώς Ελληνικές.
  Πραγματοποίηση μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας δια ζώσης ή και διαδικτυακά στις περιοχές της Καλαβρίας και της Μεσσήνας στη Σικελία σε πόλεις αμιγώς Ελληνικές και παράλληλες δράσεις για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης  ΑΛΚΗ ΖΕΗ στη Μεσσήνα της Σικελίας και σε άλλες ελληνικές κοινότητες της Κάτω Ιταλίας. Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η διατήρηση της «ενότητας» των δύο λαών μέσα από τη γλώσσα και τον πολιτισμό και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.     
    
 10. Παροχή πρώτων υλών για την προσφορά γευμάτων αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών για την ενίσχυση  αδύναμων οικογενειών.
  Υποστήριξη του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών η οποία φροντίζει για τη σίτιση αδύναμων οικογενειών. Η Attica Group φροντίζει να παρέχει πρώτες ύλες για την προσφορά γευμάτων αγάπης σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες των συγκεκριμένων νησιών. Η προσφορά σε μερίδες φαγητού ετησίως με τη συνδρομή της Attica Group μπορεί να φτάσει και τις 12.000.
Εγγραφή στο Νewsletter
{{errorMsgs[0]}} {{successMsgs[0]}}
Εγγραφή